top of page

SPIRITUALITEIT

Wat is spiritualiteit?

Spiritualiteit is iets heel persoonlijks.

Ik denk dat als je aan tien mensen vraagt wat ze onder spiritualiteit verstaan, je tien verschillende antwoorden krijgt. 

Ik wil het daarom dicht bij mezelf houden.

Wat versta ik onder spiritualiteit en vooral hoe is het op mijn pad gekomen en wat wil ik er nog meer mee in de toekomst.

Van jongs af aan werd er ons gezin niets aan spiritualiteit gedaan.

Sterker nog, het enige waar ik het nu mee zou kunnen associëren, is de "kerk".

We werden gedoopt, deden de communie, gingen naar begrafenissen of huwelijken in de kerk, en dat was het eigenlijk. Ik had er niets mee.

Toen ik wat ouder was kwam er een sterk antipathie tegen alles wat met religie en God te maken had. Noem het atheïsme, noem het verzet of het niet weten.

Nog eens tien jaar verder kwam ik door mijn omgeving met religie in aanraking. Ik vond het mooi zoals mensen hun religie konden beleven, maar soms schrok het me ook af wat bijvoorbeeld door een religie werd opgelegd of juist verboden.

De straffende God vond ik zo iets naars en ik kon me niet voorstellen dat het zo ooit bedoeld was, angst aanjagen, zelfs mensen die de beste bedoelingen hadden en goed deden, die toch die angst voelden voor de “hel”.

Twee jaar geleden viel ik voor de tweede maal langdurig uit door noem het burn-out of depressie, noem het "niet weten wat de zin van het leven is", "je af vragen wat je doel eigenlijk is hier op deze aarde".

Het was een zware tijd.

Het was ook in de C-tijd.

Vanuit mezelf voelde die tijd sowieso al als niet kloppend en ik kwam erg in verzet. Ik sprak me soms op een manier uit die anderen niet fijn vonden en ik achteraf ook betreur. Ik stootte mensen af, maar nam ook zelf bewust afscheid.

Het was een fase waar ik doorheen ging en moest.

In die tijd ging ik naar lezingen, sprak ik mensen die anders over de wereld en het leven dachten. Het opende mijn ogen.

Ik ging op onderzoek uit naar zaken die ik niet op het "gewone internet" vond. Het duister aankijken.

En oh ja, dat heb ik gevoeld. Op momenten voelde het echt alsof ik niet meer hier wilde zijn. Dit kon toch allemaal niet waar zijn wat ik tegenkwam?

Door de tijd heen zag ik ook de andere kant. Mijn hart opende zich meer en meer. Ik las over en keek naar filmpjes over reïncarnatie, lichtwerkers, chakra’s, het derde oog, vond op internet inspirerende mensen en sprekers, het sjamanisme, soundhealing en vrije energie, Tartaria, “the Mud Flood” en “Hidden History”. Zoveel interessants waar je in de reguliere media niets over verneemt. Ik neem niet alles klakkeloos als waarheid aan, maar ik ben wel getriggerd.


Ik ben vele jaren qua religie meegenomen in iets dat uiteindelijk toch te ver van me af bleek te staan. Dat voor mezelf erkennen was bitter, maar bij de mensen in mijn omgeving kwam het zelfs hard aan.

Voor mijzelf is het uiteindelijk een bevrijdende erkenning geweest in het mezelf ontdekken en mezelf mogen zijn. Ondanks dat ik echt nog op ontdekkingstocht ben en over veel onderwerpen nog niet precies weet hoe ik het voel, vind ik het een spannend avontuur.


Ik neem regelmatig deel aan soundhealing sessies, heb met een kleine groep vrouwen die me na staan een drumcirkel en elke volle maan spreken we af en gaan ergens drummen met ons eigen kleine ritueeltje.

Ik heb een zweethutceremonie-weekend bijgewoond en momenteel onderzoek ik het sensueel aanraken en voel dat het meer leren weten over tantra op mijn pad ligt.

Heb me zakelijk verbonden aan een heel fijn team vrouwen.

Er zijn zoveel mooie dingen om te doen.


Het trekt me nog steeds, het duister.

Maar ik probeer het wel meer links te laten liggen. Af en toe terug naar af.

Alle apps en groepen of onderwerpen die ik dan weer volg, verwijderen.

Harde reset.


Bewust terug te keren naar rust, meditatie, mooie boeken lezen, creatief zijn, mezelf ontwikkelen, wandelen, contact met fijne mensen hebben, leuke dingen doen….


Dat laatste is wat ik hier op deze pagina op mijn website wil gaan delen.


Ik stel me ook voor dat ik met een aantal vrouwen een vrouwencirkel begin.

Samen zijn, verhalen delen, samen mediteren, muziek maken, discussiëren, elkaar helpen, samen ergens naar toe gaan, creatief zijn en alles wat verder mogelijk is. Input is welkom!


Voel jij je hierdoor aangesproken dan nodig ik jou uit, uit te reiken naar mij.

Wellicht ontstaat er een fijne groep ladies, of zelfs een gemengde groep, die elkaar (bijvoorbeeld) maandelijks gaan ontmoeten. In mijn huis zijn jullie welkom.


FEEL and BE INVITED!

Spiritualiteit: Welkom
Spiritualiteit: Pro Gallery
bottom of page